neděle 2. února 2014

Ovesný štrůdl

Dnes se s vámi podělím o recept na jablečný štrůdl. Je netradiční, ale chuťově výborný. Příprava už ani nemůže být jednodušší a výsledek stojí za to :) 


Recept:


  • 125g ovesných vloček
  • 200g bílého jogurtu
  • 2 jablka
  • med (podle chuti)
  • skořice
  • vlašské ořechy
Vločky smícháme s jogurtem a medem. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Plech vyložíme pečícím papírem - na něj rozprostřeme polovinu vločkového těsta, poklademe jablky, posypeme skořicí a oříšky a navrstvíme druhou polovinu těsta. Pečeme při 180°C 30 minut. 
Až po upečení mě napadlo přidat rozinky. Příště svou chybu napravím :)


Celé : 2478 Kj
B: 20g
S:95g
T:13g
Vláknina:14g

10 komentářů:

  1. Perfektný recept! Hned si ho aj ukladám :) Práve som rozmýšlala, že čo s jabĺčkami, tak možno bude táto štrúdla správnou volbou. Štrúdlu milujem, hoci tú klasickú babkinu, pri tej sa nikdy neviem zastaviť :D Aká veľká bola táto štrúdla? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento štrůdl mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju:) Vyšla z toho taková středně velká šiška :)

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem na tenhle recept koukala v aktuálním čísle F.O.O.D a někdy v týdnu ho opravdu musím zkusit. Sbíhají se mi sliny, jen co vidím tu fotku. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá dobře, ale já nějak moc lpím na tom babičky klasickém štrůdlu s pořádnou dávnou všeho nezdravého! :D

    OdpovědětVymazat
  6. vyzera uzasne!

    Pozyvam na giveaway o ZNACKOVE PLAVKY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/pripravte-sa-na-leto-sutazte-s-biancou.html

    OdpovědětVymazat