neděle 6. dubna 2014

Jablečný závin

Zamilovala jsem si houstičky z jogurtového těsta a proto jsem se rozhodla z něj vyzkoušet i něco jiného. Trochu jsem improvizovala a ze surovin co byly doma jsem vytvořila jablečný štrůdl. Musím se pochválit protože se mi opravdu povedl a chutnal celé rodině i návštěvě :D Nikdo z nich neodhalil, jak zdravá pochoutka to ve skutečnosti je ;)

Recept: 

Těsto:
  • 3 hrnky celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 300g bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 kypřícího prášku
  • kapka vanilkového extraktu
Nejprve smícháme všechny suché ingredience, přidáme vejce a jogurt. Zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme placku. 

Náplň:
  • 2 jablka
  • 1 olešnický tvaroh
  • rozinky
  • skořice
  • javorový sirup
Jablka nastrouháme, smícháme s rozdroleným tvarohem a rozinkami. Přidáme skořici a sirup podle chuti (můžete přidat i nasekané ořechy) . Vše dobře promícháme a tuto směs dáme na připravené těsto a zavineme, na koncích dobře zabalíme . Hotové záviny potřeme vejcem a dáme péct na cca 20 minut při 180°C. 




3 komentáře:

  1. Podobné moučníky mám moc ráda:) několikrát jsem různé záviny zkoušela...ale musím říct, že na babiččin štrůdl stejně nic nemá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mně teda tenhle chutnal mnohem víc než od babičky :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá moc dobře, asi vyzkouším! Díky za tip.

    OdpovědětVymazat