Recept - uvedené množství cca na 7 menších kusů
- 100g celozrnné mouky
- 100g žitné mouky
- 300g bílého jogurtu
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička třninového cukru
- při sladké variantě přidejte 2 lžičky cukru a skořici .
Smícháme všechny suché ingredience a poté přidáme jogurt. Zpracujeme v lepkavé těsto ze kterého tvarujeme bochánky libovolného tvaru i velikosti a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kdo chce, může na vrch nečím posypat ( semínka, oříšky, skořice,...) a šup s nima do trouby na cca 20 minut při 200°C.
Doporučuji je nejíst teplé, bude vás bolet břicho, ale ani já jsem neodolala ! :D Druhý den jsou krásně vláčné a pokud je dáte rozpéct tak jsou ještě lepší, křupavé. :)
Nějaký podobný recept jsem taky dělala, akorát ze špaldový mouky a byly super, musím to někdy zopakovat.
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle :-)
OdpovědětVymazatJééé já mám chuťě :D nádhera, musím zkusit !
OdpovědětVymazat